Fiat 600e

Märke

Fiat

Modell

600e

Drivmedel

Elektrisk

Effekt

130hk

Växellåda

Automat

Karosseri

Halvkombi

FIAT PRESENTERAR NYA ELBILEN 600E

På födelsedagen för FIAT 500 firade FIAT varumärkets framgångsrika resa de senaste åren med en överblick: både av dess nutid och dess vision för en ljus och spännande framtid. Evenemanget var också tillfället att presentera den utökade 500e-familjen: Nya Fiat Topolino, 500-modellens lillasyster, och nya Fiat 600e, storasystern.

Olivier Francois, FIAT VD och Stellantis CMO, sa: “FIATs framtid är på rätt spår. På två år har vi gjort FIAT mer lönsam och mer global än någonsin. FIAT har blivit Stellantis: största varumärke i volym och ledande på 3 stora marknader – Italien, Brasilien och Turkiet – i 3 olika regioner. FIAT har en tydlig roll: ett skarpt fokus på enkelhet, lateralt tänkande, glädje och social relevans. Allt detta gör oss mer attraktiva för Stellantis och ett varumärke värt att investera i, i stort sett. Tack vare Stellantis har vi tillgång till fler resurser, investeringar och synergier. Så, FIAT är verkligen tillbaka. Under de kommande tre åren kommer vår produktplan att få FIAT tillbaka till där märket hör hemma: en ledare, ett riktmärke, ett kärleksmärke. Idag presenterar vi de första frukterna av denna nya era “powered by Stellantis”: familjen 500e blir mycket större med en lillasyster, Topolino, och en storasyster, den nya 600e. Och jag är också stolt över att meddela att FIAT har förnyat sitt partnerskap med (RED), eftersom vi tror att att vara socialt relevant innebär att ta hand om planeten, och även om dess människor.”

Nya Fiat Topolino: Urban mobilitet i italiensk stil

FIAT fortsätter sitt uppdrag att utveckla hållbar mobilitet för städerna där elkörning blir enkel och tillgänglig för alla. Glad, 100 % elektrisk – kan komma åt och parkera var som helst – och bara 2,53 meter lång är den smidigare än en bil. Med en räckvidd på 75 km, enkel laddning – med en enkel plug-in hemma – och maxhastighet på 45 km/h – vilket passar perfekt med den nya trenden med hastighetsbegränsning på 30 km/h i städerna – är Topolino den idealiska lösning för stadsmobilitet. Enkelhet är nyckeln: modellprogrammet består av två karosser: den “stängda” Topolino och den “öppna” Topolino Dolcevita, med en färg, en hjuldesign, en interiör, plus spännande anpassningsmöjligheter.

Topolino förkroppsligar perfekt den nya Dolce Vita-stilen och den rena italienska skönheten och för dess introduktion har FIAT samarbetat med fem ikoniska företag i världen av Made in Italy: Armani, Damiani, Maserati, San Lorenzo yachts och San Pellegrino.

Fiat Topolino kommer att lanseras på utvalda marknader i Europa men är i dagsläget inte aktuell för Sverige.

Nya Fiat 600e: den italienska B-uppgraderingen

Nya Fiat 600e tar det bästa av småbilsvärlden för att erbjuda en vacker och glad körupplevelse, vilket markerar varumärkets återkomst till B-segmentet. Det är den idealiska lösningen för stadsälskare och är den perfekta förkroppsligandet av varumärkets värderingar av italiensk stil och hållbarhet. Den har en generös storlek på 4,17 meters längd, 5-dörrars, med en bekväm rymd för 5 personer och 15 liters invändig förvaring – bäst i klassen – och en bagageutrymme med 360 liters lastkapacitet.

Litiumjonbatterierna med en kapacitet på 54 kWh ger New 600e mer än 400 km räckvidd (WLTP blandad körning) och mer än 600 km i stadskörning.

Nya Fiat 600e finns i 2 olika helelektriska versioner, nya Fiat 600e La Prima som är högste utrustningsnivån och nya Fiat 600e RED som är ett ytterligare steg i FIAT:s samarbete med (RED). Organisationen (RED) grundades 2006 för att bekämpa AIDS och säkerställa att sjukdomar som kan förebyggas och behandlas är förebyggbar och behandlingsbar för alla.

Fiat 600e är fullpackad med toppmoderna säkerhets- och assistansfunktioner inklusive autonom körning nivå 2.

Fiat 600e kommer att lanseras i Sverige under början på 2024 och priser och specifikationer kommer att publiceras vid ett senare tillfälle.

Upptäck mer från Fiat