fbpx

Abarth

abarth helsingborg autogruppensyd

Abarth, motorkraft i ikonisk design

Abarth är ett italienskt bilmärke och tillverkades även till en början i Italien. Precis som Fiat så består även Abarth av Fiat Chrysler Automobiles och utgör en stor del av bilförsäljningen i Europa. Till en början skapad Abarth en del avgasrör och system till många andra bilmärken. Efter en stund tillverkade även Abarth en bil som hade grunder i både Fiat och Cisitalia- som senare skulle leda till att Abarth modifierade Fiat Modellerna. Det skapades dock enbart ett par exemplar av den modellen. Abarth har sedan början gått i sportspåret där dem har fått ansvara för rally och sportbilar.

Idag ansvarar Abarth främst för rally satsningen och briljerar i det ämnet. Det gick en tid och bilmärkena Abarth nöjde sig med att kunna klistra sitt bilmärke på andra modeller dem hade medverkat till att skapa. Till slut fick man nog och ville påbörja en egen satsning. Det ledde till att man skapade företaget Abarth & C. S.p.A. som skulle skapa och ta fram speciella tävlingsmodeller som nya Fiat 500 och Grande Punto (dagens motsvarighet till Audis Quattro GmbH och BMW M.

 

I skorpionen tecken

Abarth är ett resultat av den fantasi och det mod som Karl Abarth ägde. Abarths historia vimlar av rekord och otroliga uppfinningar. Det är en berättelse om en man och hans egensinniga bilar där samma fordon som gjort avtryck på den italienska och internationella motorarenan. Abarth föddes med Karl Abarth den 15 november 1908 i skorpionens tecken (Scorpio/skorpionen). Därför är det en skorpion som pryder bilmärket och även det som prydet bilarna där Abarth har medverkat på. Till viss del är bilmärket med dess design likt Fiat då deras samarbete har genomsyrat tiden av produktionen på båda bilmärkena.

Abarth utlovar ikonisk design med säkerhetselement för din trygghet. Eftersom Abarth grundar sig en tävlingsbilar är dessa modeller inte ett undantag. Om man är ute efter en sportigare komfortabel bil så är Abarth ett utmärkt val. Prestandan tillåter bilen och föraren att ta sig fram enkelt oavsett miljö- det blir inga svårigheter att ta sig fram både i stadsmiljö och på landsvägar. Interiören är anpassad efter den sportiga livsstilen där den svarta färgen ger bilen ett lyft. Man har även inkluderat guld och röd färg i vissa modeller för att påvisa att Abarth är en lyxig komprimerad sportbil. För den som söker en smidig bil med körglädje är Abarth perfekt. Även för den som söker prestanda och stil kombinerat.

 

Din Abarth hos Autogruppen

Vi erbjuder en hel del olika modeller av Abarth, både original modeller och Limited Edition versioner. Vi erbjuder även provkörning för att du ska kunna uppleva bilen och känslan för att hjälpa dig i ditt beslut. Vi finns tillhands under hela processe för att underlätta för dig. Hos oss kan du även välja hur du vill äga och betala din bil. Du kan välja mellan privatleasing och att köpa bilen enkelt och smidigt. Oavsett vad du väljer står vi till tjänst, både när det gäller att äga bilen men också när det gäller service.