fbpx

Fiat

fiat autogruppensyd Lund

Fiat

Fiat härstammar från den italienska bilfamiljen och står för Fabbrica Italiana Automobili Torino- själva ordet fiat däremot betyder låt det bli gjort. Det är en oerhört bra synonym till Fiat som dessutom representerar den mindre men lyxiga italienska bilen. Inte bara producerar Fiat personbilar- utan Fiat utgör även transportbilar. Under storhetstiden utgjorde Fiatkoncernen hela 80% av all bilförsäljning i Italien. Under tiden hade man även börjat samarbeta med andra olika bilmärke såsom Saab och Alfa Romeo. Idag tillhör bilmärket Fiat Chrysler Automobiles och tillverkas överallt i världen. Den främsta tillverkningen av Fiat sker i Brasilien i Sydamerika.

Fram tills 2016 ingick även Ferrari i Fiatkoncernen men drivs nu istället på annat håll. Innan dess ingick även Fiat i andra koncerner där samarbetet var mindre lyckosamt. Tack vare det har man nu bestämt sig för att Fiat ska vara självständigt- resultatet visar på att Fiat äger hela 10% av den europeiska marknaden. 

Man kan tro att Fiat enbart har tillverkat bilar under sin verksamma tid, dock stämmer det inte. Fiat har även tillverkat tåg, lätta lastbilar och skotrar. Även inom flygbranschen och flygplan har Fiat varit verksamma, främst inom det militära området där bland stridsplan tillverkades.

 

Designad för nästa decennium

Fiat står för det moderna, nya och fräscha inom bilbranschen. Trots att bilen utgör en mindre modell ska man inte tvivla på dess kapacitet och nytänk inom design och teknik. Fiatmodellerna finns både som elbil, laddhybrid och med bensin. Interiören består av EKO-läder och pryder bilen för att ge känslan av lyx och miljömedvetenhet. Med pekskärmen på 7 tum kan du enkelt navigera genom skärmen och genom trafiken på ett säker sätt. Med ladd möjligheterna kan du enkelt hålla koll på bilen laddkapacitet genom appen på telefonen. Laddningen är dessutom snabb och smidig.

Tack vare ladd-möjligheterna kan du även få uppleva tyst och smidig körning där det tysta elementet bidrar till en härligare körupplevelse. Med den ikoniska stilen både interiört och exteriört är Fiat igenkännlig för alla som passerar bilmärket. Den yttre designen är ikonisk med sitt unika utseende och den ståtliga Fiat-logotypen som pryder fronten på bilen. För den som uppskattar en frisk bris har även Fiat skapat en cabriolet för. Taket går enkelt att höja och sänka för att skapa en trevligare körupplevelse när vädret tillåter. Man kan även njuta av panoramataket som skapar ljus och rymd i bilen. 

 

Fiat för dig

Hos oss har du olika möjligheter när det gäller införskaffandet av en modern, unik och ikonisk Fiat. Vi erbjuder provkörning av alla våra olika bilar och modeller för att du ska kunna känna bilens kapacitet i lugn och ro. Under tiden du besöker oss berättar vi gärna mer om Fiat och vad den kan göra för dig för att underlätta för dig och din körning. Du kan bland annat välja att privatleasa i den tid och mån som passar dig bäst, du kan även köpa bilen där fordonet ägs av dig i slutändan.

Med leasing erbjuder vi service som ingår i avtalet, assistans och däckbyte ingår även i vår deal med privatleasing. Väljer du att köpa bilen finns vi även till hands så fort bilen kräver service, däckbyte eller om olyckan har varit framme. Du är välkommen till oss när du behöver god service och kompetent personal.