Företagsleasing

Upptäck fördelarna med Autogruppen

Njut av en bekymmersfri och smidig upplevelse med företagsbilshantering.
Vi strävar efter att göra företagsbilar både enkla och pålitliga för att möta ditt företags transportbehov. 

 

Originaldelar

Våra lösningar anpassas utifrån ditt företags unika behov.

Garanti

För att säkra din investering och ge dig trygghet på vägen.

Serviceavtal

Skräddarsydda lösningar för långvarig prestanda och pålitlighet.

Serviceavtal, din trygghet.

Facilitera underhållet med en fast månadskostnad, befria dig från oro över prishöjningar. Att teckna ett serviceavtal gör ditt bilägande både mer kostnadseffektivt och säkrare. Få trygghet och förutsägbarhet i din fordonsupplevelse. Kontakta våra företagsrådgivare och upptäck möjligheten med ett serviceavtal.

Har ni behov av en skräddarsydd bil?

Behöver du en skräddarsydd lösning? Precis som du är expert på ditt företag,
är vi bilexperter. Tillsammans identifierar vi den optimala lösningen för ditt företag, oavsett om det handlar om en kylbil, kranbil eller något helt annat. Vi levererar nyckelfärdiga bilar till din verksamhet, oavsett var i landet ert företag ligger.

Vårt dedikerade team arbetar nära våra kunder för att skapa skräddarsydda lösningar som matchar deras unika behov och förväntningar.
Några exempel på våra framgångsrika leveranser inkluderar

FAQs

Läs mer om vanliga frågor och svar

En förmånsbil ger dig som anställd möjlighet att använda tjänstebilen även för privata ändamål, vilket blir en beskattningsbar förmån för företaget. Å andra sidan innebär en företagsbil att den uteslutande används i arbetsrelaterade sammanhang. Vid användning för privat ändamål är begränsningen satt till högst 100 mil under maximalt 10 tillfällen per år.

Naturligtvis är det möjligt. Detta innebär att du inte äger fordonet, utan istället hyr det på lång sikt, vanligtvis mellan 12-36 månader. Det är en utmärkt lösning för dem som föredrar att betala en månadskostnad istället för att binda upp företagskapital i själva fordonet. Dessutom har företag möjlighet att dra av 50% av momsen på leasingavtalet, en möjlighet som inte finns om man väljer att köpa en bil genom avbetalning via företaget.

Autogruppen erbjuder möjligheten att prenumerera på serviceavtal, vilket innebär att du betalar en fast månadskostnad för den rekommenderade servicen för din specifika bil. Genom detta förfarande får du klarhet i servicekostnaderna och kan enklare planera din företagsekonomi med förutsägbarhet.

Operationell leasing innebär att leasingföretaget har ansvar för bilen när den är uthyrd. De flesta kostnaderna som rör bilen ingår i månadskostnaden däribland försäkring, service, reparation, däck och däckhantering. Operationell leasing innebär också att kunden inte har någon restvärdesrisk. Vid avtalstidens slut lämnar man tillbaka bilen till leasingföretaget. Slitage och övermil regleras på slutavräkningen och bekostas av leasing tagaren. 

I Sverige är finansiell leasing det vanligaste alternativet till billeasing. Likt operationell leasing betalar kunden en leasinghyra till leasingföretaget. Skillnaden blir att i denna form har kunden ansvar för restvärdesrisken under leasingperioden. Finansiell leasing innebär att företaget står för de faktiska kostnaderna för underhåll och övriga bilrelaterade kostnader under avtalets löptid. Finansiell leasing är en flexibel leasing form där du själv väljer försäkringsbolag, däcksfirma, serviceavtal mm. Efter avtalstidens slut har leasetagaren möjlighet att anvisa köpare av bilen och eventuell överskott tillfaller leasetagaren.

En stor fördel med att leasa sina tjänstebilar är att halva momsen på leasingavgiften normalt är avdragsgill, till skillnad från bilköp där hela momsen måste betalas.

Söker ni stöd för att finansiera er företagsbil? Vi inser att er tid är värdefull, och vi på Autogruppen är här för att göra finansieringsprocessen smidig och effektiv. Våra vänliga företagsrådgivare står redo att assistera er genom varje steg, så att ni kan fokusera på det ni gör bäst.

Har du några ytterligare frågor?

Kontakta våra trevliga företagsrådgivare.

Ring

Få en personlig service

Epost

Kommunicera via e-post

Hitta till oss

Vägbeskrivning och karta