Vindruta

Glasreparation för ditt fordons säkerhet

Vid stenskott eller andra skador på bilens vindruta är det avgörande att byta den. Boka vindrutebyte hos oss, där våra glasmästare bedömer behovet och utför bytet professionellt.

Vad kostar det att byta vindruta?

Självrisk från

1.500 kr

beroende på försäkring och försäkringsbolag

Varför ska du byta vindruta?

Bilens säkerhet är starkt kopplad till vindrutans tillstånd. Det är nu dags att överväga utbyte av vindruta eller bilglas om det uppvisar:

  • Vindrutan utgör en väsentlig komponent för karossens strukturella integritet, vilken försämras vid sprickbildning i rutan.
  • En vindruta med sprickor påverkar synfältet och därigenom minskar trafiksäkerheten.
  • Om sprickan befinner sig inom förarens synfält kan fordonet bli underkänt vid besiktning och även leda till böter vid en poliskontroll.

När ska du göra ett vindrutebyte?

Om vindrutan har drabbats av mer än tre stenskott, krävs ett byte för att säkerheten ska upprätthållas. Stenskott som överskrider tre centimeter i storlek kan inte repareras och nödvändiggör därmed en vindrutebyte.

Stenskott inom det markerade röda området befinner sig i förarens synfält eller alltför nära vindrutans kant för att kunna lagas. Vänligen boka vindrutebyte.

Vi rekommenderar att du låter en av våra kunniga glastekniker bedöma stenskott inom det markerade gula området. Vänligen boka tid för vindrutebyte.

Ett stenskott inom det gröna området kräver inte nödvändigtvis en vindrutebyte. Vi rekommenderar istället att boka en stenskottslagning.

Vad ingår vid ett rutbyte?

Originalglas

Varje ruta är noggrant utvald för att passa perfekt och upprätthålla bilens ursprungliga design och säkerhet.

Kalibrering

Optimera prestanda genom att finjustera radar och kameror för precision. Realisera optimal funktionalitet genom noggrann justering.

Putsning

Din bilruta får en sista touch med vår professionella putsning innan du hämtar den efter ett utfört rutbyte hos Autogruppen.

FAQs

Vanliga frågor och svar om vindruta
Hur mycket är självrisken för ett vindrutebyte?

Självrisken varierar beroende på ditt försäkringsbolag, men generellt sett ligger den vanligtvis runt 1500 kr.

När du behöver byta vindruta är det avgörande att välja en verkstad med expertis inom glasarbeten, som tillämpar rätt metoder, delar och lim. Frontrutan spelar en nyckelroll för bilens strukturella integritet. Vi använder originalrutor och kombinerar dem med korrekt teknik och kraftfullt lim för att säkerställa optimal hållfasthet och krocksäkerhet. En felaktigt monterad ruta kan leda till allvarliga konsekvenser vid en kollision. Som auktoriserad verkstad garanterar vi en säker vindrutebyte-process för att bevara din säkerhet.

Reparationsmöjligheter för stenskott upp till tre cm på din vindruta. Vid upp till tre mindre stenskott kan reparation utföras innan övervägande av en fullständig utbyte. Stenskott som endast utgörs av en prick eller grop, utan små sprickor, är dock inte lämpliga för lagning.

Vindrutan utgör en viktig del av bilens kaross och fungerar som stöd för krockkudden. Vi genomför en snabb kontroll av din bilruta för att du säkert ska veta i vilket skick den befinner sig.

Vi finns tillgängliga i Lund för att assistera dig med din bilruteservice. Lokalisera vår anläggning här

Vill du veta mer om vindrutebyte?

Ring

Få en personlig service

Epost

Kommunicera via e-post

Kontaktformulär

Snabbt och smidigt

Hitta till oss

Vägbeskrivning och karta