Fördelarna med Privatleasing

Att välja privatleasing framför att köpa bil öppnar upp för en flexibel och bekymmersfri fordonsupplevelse. Genom privatleasing får du möjligheten att njuta av körningen i en helt ny bil, samtidigt som du undviker den initiala ekonomiska bördan av lån och kontantinsats. 

Hur fungerar privatleasing?

Privatleasing erbjuder dig möjligheten att hyra en splirrans ny bil under en förutbestämd tidsperiod. Standardperioden är oftast tre år, men det finns flexibilitet att anpassa avtalstiden efter dina behov.

Genom att betala en månadsavgift får du inte bara tillgång till bilen utan även förmåner som inkluderar serviceavtal och vägassistans. Dessutom specificeras en gräns för det årliga körandet utan extra kostnader, och dessa detaljer varierar beroende på avtalet.

När avtalstiden löper ut lämnar du tillbaka bilen och öppnar dörren för en ny upplevelse med möjligheten att välja en annan bil. Privatleasing ger dig friheten att regelbundet byta fordon och njuta av det senaste inom bilvärlden utan att behöva oroa dig för långsiktiga åtaganden.

 

Anledningar att privatleasa

Du slipper en större utgift

Genom att välja privatleasing slipper du undan en omfattande engångsutgift och passar utmärkt för de som inte vill eller kan ta ett billån.

Månadskostnad

Genom att välja privatleasing betalar du en månatlig avgift som kan variera beroende på bilmärke och avtal. Denna avgift inkluderar kostnader för service.

Ingen värdeminskning

Du behöver inte oroa dig för värdeminskning på bilen. Vid avtalsslutet lämnar du enkelt tillbaka fordonet.

Körsträcka

Oftast kan du välja olika körsträckor beroende på ditt vardagsbehov och avtalsperioden.

FAQs

Vanliga frågor och svar om Privatleasing
Hur går en privatleasing till?

Privatleasing är ett alternativ för den som föredrar att hyra sin bil istället för att äga den. Först väljer du modell, extrautrustning och planerad körsträcka, vilket fastställer din slutgiltiga månadskostnad. Månadskostnaden kan påverkas av ändringar i körsträcka, ränta eller försäkringsförhållanden. Vanligtvis sträcker sig leasingperioden över ett, två eller tre år.

Det varierar beroende på bilmärke och specifika avtal. För ytterligare information om vad som ingår i privatleasing, besök de olika bilmärkenas sidor.

En specifik bilmodell brukar basera beräkningen på en kontraktstid på tre år/3 000 mil med inkluderad service. Månadskostnaden kan dock variera beroende på faktorer som bilmodell, utrustning eller avtalstid. Kontakta oss för ett skräddarsytt prisförslag för den specifika bilmodell du är intresserad av.

Förutom den månatliga avgiften står du för Trafikverkets avgifter, fordonsskatt och drivmedel.

Vid eventuell onormalt slitage kan en extra avgift tillkomma vid återlämnandet av bilen. Detta kan inkludera överskridande av den avtalade körsträckan, otillräcklig rengöring vid återlämning eller avsaknad av nödvändig service enligt avtalet. Övriga kostnader, såsom försäkring och självrisker, varierar mellan olika varumärken.

För att få privatleasa en bil hos så krävs en godkänd kreditprövning.

När leasingavtalet löper ut, oftast efter ett, två eller tre år, lämnar du enkelt tillbaka bilen och har möjlighet att välja en ny. Du slipper bekymra dig om bilens andrahandsvärde.

När du privatleasar en bil förväntas du hålla den regelbundet underhållen enligt tillverkarens riktlinjer. Att avstå från att följa serviceavtalet kan resultera i en avgift vid återlämning av bilen.

När bilen återlämnas vid avtalstidens slut förväntas den vara väl rengjord både ut- och invändigt. Dess skick bör motsvara förväntningarna för en bil som har vårdats och underhållits med omsorg under hela avtalstiden. Det inkluderar regelbunden service, intakt utrustning och avsaknad av skador eller klistermärken. Vid eventuellt onormalt slitage kan en avgift tillkomma vid återlämning.

Du kan läsa mer om återlämning och skötsel här: Privatleasing Guide

Vill du veta mer om Privatleasing?

Ring

Få en personlig service

Epost

Kommunicera via e-post

Kontaktformulär

Snabbt och smidigt

Hitta till oss

Vägbeskrivning och karta

Vill du veta mer om Privatleasing?

Ring

Få en personlig service

Epost

Kommunicera via e-post

Kontaktformulär

Snabbt och smidigt

Hitta till oss

Vägbeskrivning och karta