fbpx

Citroen

citroen autogruppensyd lund

Citroën, fransk kvalité

Det franska bilmärket Citroën skapades och grundades år 1919 och har sedan dess varit kända för sina högteknologiska och egensinniga bilar. För många är även Citroën kända för sin annorlunda design som ännu idag följer Citroëns standard när det kommer till det yttre och inre utseendet. Genom sin gashydrauliska fjädring har Citroën haft stora framgångar i rally och har bland annat stått för en vinster i Rally-Vm och Dakarrallyt. Sedan 1970-talet har Citroën tillhört Peugeot som tillsammans sedan har skapat PSA Peugeot Citroën som är en fransk multinationell fordonskoncern. Förutom att satsa på högteknologiska fordon ser Citroën även till att matcha teknologin med hög komfort. Bilarna innehåller en smart interiör för att se till att den dynamiska komforten är så hög som möjligt. Idag fortsätter Citroëns excentriska design att inspirera och sprida sig över hela världen.

 

Citroën är säkerhet & intelligens

För att skapa ett säkert och smart fordon har Citroën sett till att ha många olika funktioner för att underlätta för föraren och för att kunna garantera säker körning. Fordonen är framtagna med ett intelligent antispinnsystem för att motverka hjulspinn på regnvåta eller isiga underlag. Tekniken styr antispinnsystemet (ASR) med hjälp av en kontrollenhet som analyserar en mängd parametrar (lutning, typ av snö, is osv.) och justerar höger och vänster hjuls kraft individuellt, för att undvika slirning. I kombination med vinterdäck förstärkts tekniken och ser till att skapa en trygg färg när underlaget är som blötast och halast. I kombination med antispinnsystemet har Citroën en avåkningsvarnare som ser till att bilen håller sig inom vägmarkeringarna. Det betyder att risk för avåkningar varnar föraren med hjälp av en miniatyrkamera och vibrationer om bilen oavsiktligt korsar en vit linje. Det är antingen sätet eller säkerhetsbältet som vibrerar och alarmerar om linjer korsas omedvetet för att se till att bilen inte åker av vägen.

 •  Mer säkerhet och teknologi finner du nedan som Citroëns fordon erbjuder:
 • Aktiv farthållare för att hålla säkra avstånd
 • Aktivt helljus som sköter växlingen mellan hel och halvljus
 • ESP (elektroniskt antisladdsystem) som ser till att stabilisera bilen vid kurvor och om väggreppet skulle försämras
 • Digital backkamera
 • Parkeringshjälp
 • Övervakning i döda vinkeln

 

 

Dynamik & komfort

För en bekväm och åktur har Citroën tagit fram Relax-säte med ett unikt benstöd för att öka komforten för bilens passagerare. Benstödet är elektroniskt och går enkelt att ställa in utan ansträngning. För att enkelt manövrera den moderna känsliga pekskärmen är den inom räckhåll för både föraren och passageraren i framsätet. Den sju tums stora pekskärmen bygger på Creative Technologie och erbjuder ett flertal funktioner för att underlätta för föraren under åkturen. Pekskärmen erbjuder enkel navigering med ljud- och mediasystem, handsfree för telefonen, körhjälp för föraren med luftkonditionering och andra anslutna tjänster. För en ljudisolerande effekt är fönstren även laminerade för att minska på buller och andra störande ljud. Det leder även till att barn kan sova gott i bilen under bilturen. Citroën har även sett till att öka körupplevelsen ännu mer genom luftfjädring på bakaxeln och en panoramavindruta. Luftfjädringen filtrerar alla gupp och ojämna vägunderlag samtidigt som vindrutan bidrar med vinklar och ett helt nytt ljusinsläpp som ger känslan av en rymlig kupé.

 

För dig

Säker intelligens med effektiva funktioner, med hjälp av Citroën kan du skina på två olika sätt- innovativ design och säker framgång. Det franska märket har sedan tidigt sett till att skapa fordon där designen har varit lika viktig som säkerheten och intelligensen. Tack vare detta kan vi stolt presentera och representera våra olika Citroënbilar för er. För extra komfort erbjuder vi även ett utbud elbilar av Citroën. Resor med bil blir helt plötsligt effektiva och klimatsmarta då förbrukningen minskar och bli mer skonsammare för klimatet. Elbil av Citroën blir dessutom mer skonsamt för plånboken, hela 40%. 

Den tysta motorn och den direkta accelerationen bidrar även till en behaglig och trevlig körning, kombinera det med Citroëns effektiva användning så blir slutresultatet ett som passar er och era behov. 

 

Citroëns elbilar erbjuder även snabb uppladdning med för lång hållbarhet och stor frihet. Med en plug in hybrid kan du få samma egenskaper men också välja annan förbrukning.

 

 • Innovation design
 • Klimatsmart och skonsam för miljön
 • Direkt acceleration
 • Tyst motor

 

CITROËN – FÖRSÄLJNING

Ska du köpa en ny bil? Tryggare kan ingen vara med sitt bilägande än hos Citroën. 

Hos Citroën får du många fördelar när du köper eller leaser en ny bil:

– Privatleasing från 1999 kr/mån
– Design och utrustning till ett extremt bra pris
– Skräddarsydda företagslösningar
– 3 års nybilsgaranti

Vi erbjuder dig ett nytt och tryggt bilägande när du köper en ny Citroën. Är du intresserad av enkelt bilägande? Har du nyss startat ett företag eller ska expandera? Det börjar kanske bli dags att byta bil? Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta rätt! Vi har många års erfarenhet av nybilsförsäljning och strävar alltid att ha den senaste utbildningen. 

 

CITROËN – AUKTORISERAD VERKSTAD

Rätt underhåll och regelbunden service ger dig en trygg och säker bil. Det ger dig också nöjet att njuta av problemfri körning. Vänd dig alltid till din auktoriserade Citroënverkstad så kan du vara säker på att förebygga problem och onödiga kostnader. Våra kunniga Citroëntekniker har den senaste tekniska informationen, verktygen och diagnosprogrammen som gör att de kan din Citroën in i minsta detalj.

 

-Citroën diagnosverktyg

Din Citroën kontrolleras med ett unikt diagnosinstrument som läser av eventuella fel. När det behövs programmerar det om mjukvaran i de elektroniska systemen och åtgärdar fel på exakt rätt sätt.

 

-Citroën garantiarbeten

Du får hjälp med eventuella garantiarbeten.

 

-Citroën uppdateringar

Vi ser till att din Citroën vid behov får rätt uppgraderingar i program- och mjukvaran och vi åtgärdar direkt om fabriken rekommenderar eventuella justeringar. Allt som krävs för att din bil ska bli säkrare, mera komfortabel och bränsleeffektiv.

 

-Citroën skadeverkstad

När olyckan varit framme hjälper vi dig hela vägen från anmälan till reparation av din bil. Vi har förenklat det för dig så att du lämnar bilen på samma ställe som du servar hos våra servicerådgivare.