fbpx

Elektrifiera dig

Elektrifiera dig

Elbilar hos Autogruppen

Klicka på ett märke för att läsa mer

Citroen Logo

DS Automobiles

Alfa Logo

Fiat Logo

Jeep Logo

Elektrifiera dig med våra el-och hybridbilar

När det gäller våra miljövänliga alternativ har vi möjlighet att erbjuda kontantköp, avbetalning, privatleasing och en skräddarsydda företagslösningar. Med våra el och hybridbilar kan du som privatperson och företagare uppleva en helt ny körupplevelse. Med tysta motorer och 0 g CO2-utsläpp under körning kan du enkelt vara med för att skona klimatet. Följ av detta tillkommer även en låg skatt eftersom fordonet inte har en lika stor påverkan på klimatet som bensin och dieselmotorer. El-och hybridbilarna erbjuder en helt ny körkänsla när körningen består till 100% av el.

Med en snabb acceleration och tyst upplevelse bidrar du till ett bättre klimat och en bättre körupplevelse. Med en smidig körning utan ryckningar och  minskade vibrationer ser du även till att din körning blir bekväm och behaglig.  För mer frågor om våra el och hybridbilar är ni varmt välkomna in till oss för en personlig rådgivning. Vi finns även till hands på telefon, mejl och kontaktformulär!

 

Skillnad mellan elbilar och laddhybrider

Laddhybriden kallas även plug-in-hybrid och har två motorer: en förbränningsmotor och en elmotor. Laddhybider har precis som elbilar ett batteri som kan laddas från elnätet, men batteriet räcker inte lika långt som det i de renodlade elbilarna. Laddhybrider tankas därutöver med bensin eller i några fall diesel. I framtiden förväntas även laddhybrider som kan köra på förnybara drivmedel.

 

Elstolpar

För att kunna ladda sin nya el-och hybridbilar behöver även man montera elstolpar. Vi erbjuder möjligheter till montering av elstolpar och även lösningar till finansiering.

Kontaktformulär

Om du har någon fråga eller fundering, så tveka inte på att kontakta oss!
Önskar du att bli kontaktad kan du fylla i kontaktformuläret.

Kontaktformulär

Peugeot

Distinkt, modern och exklusiv

208 Electric

Peugeots nya helelektriska småbil.

2008 Electric

Peugeots nya helelektriska SUV

3008 Hybrid

Peugeot NYA 3008 Hybrid

508 Hybrid

Peugeot NYA 508 PHEV

508 SW Hybrid

Peugeot 508 StationWagon Hybrid

Vanliga frågor om elektrifieringen

Vi har sammanfattat de vanligaste frågorna längre ner på sidan.

Läs mer

Citroën

Design, komfort och teknologi

C5 Hybrid

Citroën C5 Hybrid

C3 Electric

Citroën C3 Electric coming 2022

C4 Electric

Citroën C4 Electric Coming 2021

DS Automobiles

Fokus, komfort och innovativ teknik

DS3 Electric

DS3 E-tense, en helelektrisk SUV

DS7 Hybrid

DS7 E-tense

Alfa Romeo

Sportbilsanda, karaktär och kördynamik

Tonale

Alfa Romeo premiärvisar konceptversionen av varumärkets första plug-in hybrid i mellanklassen.

Koncept

Konceptbild Alfa Romeo Tonale

Linjer

Alfa Romeo Tonale har bedårande linjer

500E

Fiat 500E, en legendarisk ikon

Seaqual Initiative

De tillverkar säten med material delvis gjord av återvunnen plast från medelhavet.

Ta kontroll

Med den intuitiva TFT förardisplayen behöver du bara ta en titt för att hålla koll på batterinivåerna i hybridmotorn.

Jeep

Robust, äventyr och pålitlig

Compass 4xe Hybrid

Oöverträffade fyrhjulsdrift från Jeep® kombineras nu med elkraft.

Renegade 4xe

Jeep® förändrar paradigmet och introducerar ny 4xe-teknik i elektrifieringsvärlden.

Kör säkert

Förbättrar varje rörelse tack vare det senaste inom uppkopplade tjänster och infotainment.

Finns det tillräckligt många laddstationer att ladda på?

Flest laddstationer finns fortfarande runt storstäderna där även de flesta elbilar finns. Laddinfrastrukturen för elbilsladdning växer dag för dag och idag finns det tusentals publika laddstationer i Sverige bestående av både snabbladdare och destionationsladdare. InCharge laddnät består idag av hundratals publika laddstationer från norr till söder – totalt flera tusen laddpunkter i Sverige, Tyskland och Nederländerna.

Kontaktformulär

Har du någon fråga? Kontakta oss!

Frågor och Svar

Vad är en Wallbox?

En laddbox för elbil är en fysisk hårdvara som är speciellt framtagen för laddning av elbilar och laddhybrider. Med hjälp av laddboxen blir laddningen både säkrare och snabbare jämfört med om du skulle ladda din bil i ett vanligt vägguttag.

Varför ska man ha en laddbox?

Varför behövs en laddbox till elbil? Det finns egentligen inget krav på att du måste ha en laddbox för att ladda din elbil eller laddhybrid. Tekniskt sett går det att ladda bilen i ett vägguttag. Men detta är inte rekommenderat då det kan leda till överhettning och brand.

Med en laddbox hemma laddar du både säkrare och snabbare jämfört med om du skulle ladda i det vanliga vägguttaget. Dessutom har vissa laddboxar funktioner som gör att du kan tidsstyra laddningen, hämta ut statistik eller ladda när elen är som billigast.

Även applikationer från respektive biltillverkare möjliggör att du kan styra laddningen.

Vilken laddbox ska jag välja?

Utgå från dig själv och ditt körmönster. Hur snabbt behöver du kunna ladda elbilen hemma? Räcker det med att få två mil per timme eller behöver du ladda med åtta mil per timme? Om två mil per timme räcker ska du välja en laddbox med 1-fas 16A. Ta också reda på hur elsystemet i ditt hem ser ut. Klarar elsystemet av att leverera den effekt som du valt på laddstationen? Om inte, så behöver du välja till lastbalansering. Detta gör så att proppen inte går när du laddar elbilen samtidigt som du kör tvätt- och diskmaskinen hemma. Fundera också på vilka extra funktioner du önskar i din laddbox. Vill du att laddboxen ska vara uppkopplad så att du kan styra den och hämta ut statistik, eller räcker det med att laddboxen laddar din bil?

Vem installerar laddboxen till mig?

En laddbox skall installeras av en certifierad elinstallatör. När du köper en laddbox hos oss kommer en certifierad tredjepart hem till dig under bestämd tid och monterar laddboxen.

Kan man få bidrag för att installera en laddbox?

Naturvårdsverket ger ekonomiskt stöd för dig som köpt och installerat laddbox i ditt hem, i er bostadsrättsförening eller på ert företag. Stödet innebär att du kan få upp till 50% i ekonomiskt bidrag.
Du kan läsa mer om bidraget här: https://www.naturvardsverket.se/Stod-i-miljoarbetet/Bidrag/Ladda-bilen/

Kan jag ladda i vägguttaget?

När du köper en laddbar bil får du ofta med en kabel för att ladda i det vanliga vägguttaget. Denna kabel kallas ofta för reseladdare eller nödladdare och är, precis som det låter, endast till för att ladda i nödfall då du inte hittar en laddbox att ladda i. Tekniskt sett kan du ladda din bil i ett vanligt vägguttag. Men vägguttaget i hemmet är inte optimerat för att ladda bilar under så lång tid, med så höga effekter.

Finns det någon risk att ladda i ett vanligt eluttag?

Att ladda en elbil i ett vägguttag drar lika mycket som att köra fyra dammsugare i åtta timmar eller att ladda 750 mobiltelefoner samtidigt i åtta timmar, i samma vägguttag! Detta överbelastar vägguttaget och ditt elsystem i hemmet, vilket kan leda till att proppen går eller att vägguttaget blir överhettad. I värsta fall kan det leda till brand. Om du verkligen måste ladda i vägguttaget, se då till att ställa ner din laddeffekt. Det är möjligt i vissa elbilar. Laddningen kommer då ta längre tid, så ladda inte mer än nödvändigt.

Vad är trefas?

Vissa laddboxar gör att du kan ladda din elbil med 3-fas, om din bil har stöd för detta. Hur lång tid det tar att ladda din elbil med en laddbox beror på flera faktorer. Exempelvis hur mycket effekt din bil kan ta emot, vilken effekt din laddkabel kan hantera samt hur mycket effekt din laddbox kan ge.
Låt oss ta ett exempel. Om du har en BMW i3 av senaste modellen så har den ett batteri som tar dig cirka 33 mil. Om du kommer hem med ett helt tomt batteri skulle det ta dig cirka 19 timmar att ladda detta batteri fullt i ett vanligt vägguttag. Om du istället har en laddbox hemma som kan ladda din bil med 3-fas så skulle det ta dig mindre än fyra timmar att ladda batteriet fullt.

Jag har köpt en el/hybrid bil, men ingen laddare?

Om du önskar att få prisuppgifter eller mer information kring laddboxar så kan du ta kontakt med vår verkstad.
Information om kontaktuppgifter hittar du här: Kontakt : Välj anläggning