AIWAYS

HELT ELEKTRISK FULLT UTRUSTAD FULLT PASSANDE FÖR VARDAGEN

Ett bevis på att stort kan vara vackert

Ta Aiways U5 som exempel,
4,68 m lång, 1,87 m bred och 1,7 m hög.

Den här femdörrarsbilen är inte bara en njutning för ögat på grund av sin rena storlek och strömlinjeformade siluett, 
utan också tack vare sofistikerade detaljer som infällda dörrhandtag och en aerodynamisk spoiler – som båda tjänar till att minska luftmotståndet. 

Dessutom är laddningskontakten under den vänstra strålkastaren inte bara lättillgänglig utan också exceptionellt väl dold.

AIWAYS (artificiell intelligens) är på väg, läs mer om våra två utmanande modeller här nedan!

modellER

Atletisk, progressiv, elektrisk. — Upptäck och välj bland våra Aiways bilar.

Atletisk, progressiv, elektrisk. — Upptäck och välj bland våra Aiways bilar.

Atletisk, progressiv, elektrisk. 
— Upptäck våra Aiways bilar.

DAGS FÖR EN NY AIWAYS?

Ta del av ett väldigt attraktivt förmånsvärde eller privatleasing.

upptäck mer

Hitta till oss och boka din provkörning — redan idag!

SERVICETJÄNSTER

Vi är en fullserviceanläggning på två orter

FAQ

De vanligaste frågorna och svaren

Aiways är ett nytt kinesiskt elbilsmärke som kom till Europa 2020. Bilarna tillverkas i en nybyggd och toppmodern fabrik i staden Shangrao i Kina. Utvecklingen av Aiways U5 började med ett tomt papper och en mission att skapa en elbil som gör elektrisk körning spännande, komfortabel och inte minst tillgänglig för alla. Aiways importeras till Sverige av det danska företaget Andersen Motors A/S, som också ansvarar för importen av Suzuki personbilar i Danmark. Sedan våren 2021 har Andersen Motors importerat och sålt elbilar från Aiways på den danska marknaden.

När det gäller garantin finns det även full säkerhet med Aiways U5. Du har fem års garanti eller upp till 150 000 kilometer på bilen, åtta års garanti eller upp till 150 000 kilometer på batteriet och drivlinan, fyra års garanti mot fel på lacken och tio års garanti mot genomrostning.

Det är enkelt att välja utrustning hos Aiways. Det mesta är nämligen standardutrustning – och det finns mycket att välja på. Även U5 Plus har ett komplett säkerhetspaket med nödbroms, filhållningsassistans och varning för fordon i döda vinklar och elektronisk klimatanläggning, elmanövrerade framsäten, 360 graders panoramakamera och LED-strålkastare. Gillar du lyx väljer du U5 Premium med läderklädsel, elmanövrerad glassoltak, elektrisk baklucka med fotmanövrering, 19″ lättmetallfälgar och parkeringsassistans. Allt du behöver göra är att välja din favoritfärg.

Leveranstiden varierar beroende på den rådande pandemin, leverantörer, underleverantörer, ledtider m.m.

Uppskattningsvis är leveranstiden 3-4mån från orderdatum.

Aiways U5 kör upp till 5,8 kilometer på en kilowattimme. Har du ett fastprisavtal hos en laddboxleverantör kan det kosta under 50 öre per km, och ännu mindre om du kör över 20 000 kilometer per år.

Aiways U5 är en avancerad elbil med klimatkontroll av batteriet, vilket gynnar både räckvidd och batteritid. Batteripaketet är gjort som en sandwich-konstruktion unikt för Aiways, som själv tillverkar batteriet. Tack vare konstruktionen kan kylvätskan kring batteriet inte tränga in i battericellerna vid en allvarlig olycka. Det minskar risken för kortslutningar. Batteriet av litiumjontyp är uppbyggt av 24 moduler med battericeller som kommer från en av världens ledande tillverkare av battericeller – kinesiska CATL, som även är leverantör till europeiska och amerikanska tillverkare av elbilar. Kapaciteten i batteriet är 63 kWh – tillräckligt för 410 kilometers körning (WLTP-norm U5 Plus version).

En Aiways U5 får lov att dra upp till 1.500kg – vilket är unikt i sitt segment.

Aiways U5 byggs på en nybyggd bilfabrik i staden Shangrao sydväst om Shanghai. Fabriken är utformad enligt de senaste produktionsmetoderna med robotar och produktionsteknik från tyska och schweiziska företag som ABB och Siemens. Fabriken har en automatiseringsgrad på 90 procent och sysselsätter drygt 1 200 personer. Kapaciteten är i första hand 150 000 bilar per år, men fabriken kan uppgraderas till 300 000 bilar per år och hantera upp till sex olika modeller samtidigt. Investeringen i fabriken uppgår till över 13 miljarder danska kronor.